Albia Sweden AB Logga

Publicerad av Erik Wismén

vindkraftverk

Anledningar att välja Microsoft 365

Idag lägger många företag onödig tid på att sätta sig in i den djungel med licenser som Microsoft tillhandahåller, förstå skillnaden mellan licenserna och samtidigt hitta det mest lönsamma upplägget. För väldigt många innebär detta tid, irritation och onödiga kostnader.

En väldigt vanlig förvirring som råder för tillfället är vad som skiljer uppstickaren Microsoft 365 åt från det mer etablerade Office 365. Det går att läsa sig fram till svaret i långa trådar runt om på internet. Men vi har försökt besvara frågeställningen så kort och konkret som möjligt.

Office 365 innehåller alla välkända programvaror från Microsoft, däribland Word, PowerPoint, Excel, Outlook med fler. Allt som ingår i Office 365 är inkluderat i Microsoft 365, men utöver dessa programvaror får du i den sistnämnda även med operativsystemet Windows 10 Pro samt EMS, vilket står för Enterprise Mobility and Security.

Du som väljer Microsoft 365 får sammanfattningsvis en bredare portfölj med produkter i form av grundpaketet Office 365, Windows 10 och ytterligare extra säkerhetsfunktioner.

Funderar ert företag på att skaffa Microsoft 365? Eller har ni befintliga licenser men behöver hjälp med rådgivning och administration? Vi tar dagligen hand om licenser åt våra kunder och ser till att företag har rätt digitala verktyg för sin verksamhet. Läs mer om detta under vårt affärsområdet Dator & IT-support.