Cirkulär IT

En mer hållbar livscykel för er IT-utrustning

Vi ser värdet i din gamla it-utrustning

Om tjänsten

Albia tillhandahåller en säker och hållbar livscykelhantering för er it-utrustning. Vi ser vårt ansvar i att som återförsäljare av datorer, mobiltelefoner och annan elektronik, även kunna erbjuda sista steget i livscykelen för enheterna som vi säljer. När våra it-konsulter byter ut din gamla dator, erbjuder vi oss alltid att ta med oss och återvinna den gamla, som en del i vårt hållbarhetsarbete. Ni som företag slipper hantera ert elektronikavfall och kan fokusera på annat istället.

Prisbild

Vi debiterar en fast grundavgift för återvinningen vid upphämtningstillfället. Avgiften är baserad på antal upphämtade enheter. Vår ordinarie prislista finner ni här.

Så här tar vi hand om avfallet

Vid enskilda enheter tar våra it-tekniker med sig avfallet tillbaka och lagerhåller det i våra larmade och låsta lokaler. En gång per kvartal hämtar vår partner Iron Mountain enheterna, alla deras chaufförer har certifikat för hantering av farligt avfall. Väl på plats i deras anläggning raderas känslig information med säkra metoder. Enheten återvinns eller återförsäljs beroende på sitt skick. Albia får ett intyg när är enhet är rensad och antingen återvunnen eller destruerad.

Självklart kan ert företag önska att datorerna endast destrueras och att datorns material återvinns. Vår support hjälper er att boka denna tilläggstjänst i samband med bokning.